Društvo Medveđa Srbija Vesti

Orden Svetog Simeona Mirotočivog dodeljen Gardi Vojske Srbije

Episkop niški i vojni Arsenije uručio je danas visoka odlikovanja kojima je Sveti sinod Srpske pravoslavne crkve i NJegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao Gardu Vojske Srbije i njene pripadnike, u kasarni “Dedinje” u Beogradu.

Povodom obeležavanja 190 godina od osnivanja Garde, a kao izraz zahvalnosti za ogroman trud uložen u uređenje i opremanje vojnog paraklisa u toj jedinici, ali i na stvaranju uslova za promovisanje i unapređenje moralnih i duhovnih vrednosti koje počivaju na pravoslavnoj tradiciji, patrijarh srpski Irinej dodelio je Orden Svetog Simeona Mirotočivog Gardi Vojske Srbije, a istim ordenom odlikovan je i komandant Garde general-major Milomir Todorović.

Episkop niški i vojni Arsenije naglasio je saradnju Crkve i Vojske i rekao da je reč o dve institucije koje uživaju najveće poverenje srpskog naroda.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.