Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Organizovan odlazak na poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Poljoprivredna služba opštine Lebane organizuje u četvrtak 17. maja odlazak na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, polazak je u 5 sati sa parkinga kod hotela u Lebanu. Zainteresovani poljoprivrednici iz opštine Lebane koji žele da obiđu novosadski sajam mogu se javiti poljoprivrednoj službi opštine Lebane. 
Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja u Novom Sadu, a predstavljeni proizvodi i usluge stužu iz ukupno 60 zemalja.
Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zantske pivare.