Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ u Lebanu proslavila 133. rođendan

„Dobro veče! I dobro došli na bal. Bal kod Mine Karadžić“ – ovim je počela svečana akademija OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ u Lebanu koja je 13. marta ove godine, proslavila svoj 133. rođendan.

Tema priredbe bio je bal kod Mine Karadžić, ćerke Vuka Karadžića, koji je protkan pričom o nežnoj ljubavi između Mine i Branka. LJubavnu priču pratio je hor pesmama Branka Radičevića posvećenim Mini Karadžić: „Čija je ono zvezda“ i „Pevam danju, pevam noću“.

 

Učenici/glumci bili su obučeni u papirne kostime, koje su zajedno sa nastavnicom likovne kulture, osmislili i kreirali. Priredba je izvedena u Domu kulture „Radan“ u Lebanu, a „Kristalnu“ scenografiju postavili su učenici sa nastavnicima. Akademiji su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, direktori škola i institucija, roditelji učenika, penzioneri, učenici i zaposleni u školi.

Uloge: učenici škole
Režija: Emilija Vasiljević i Nadežda Nikolić
Hor: Slobodan Stojilković, dirigent i učenici škole
Scenografija, kostimografija i svetlo: Elida Stanojević

 

„Naša krila su ovde, u našoj školi, i tu će biti uvek, jer smo tu odrasli i naučili šta je to život. Titula „STAROŠKOLAC“ je nešto što s ponosom nosimo. To se postane jednom, a ostane se zauvek!“

 

Ovim je svečana akademija završena i propraćena gromoglasnim aplauzom i oduševljenjem publike. Delić atmosfere možete videti na slikama i linkovima

 

(Kraj)