Jug Srbije Lebane Leskovac Niš Vesti

Osnovni sud u Lebanu među najboljima u Srbiji

Vrhovni kasacioni sud dodelio je nagrade i priznanja najboljim i najažurnijim prvostepenim sudovima u državi, u cilju promovisanja efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse.

Predstavnicima najboljih sudova, priznanja je uručio predsednik VKS Dragomir Milojević u Vrnjačkoj banji u okviru savetovanja sudova „Sudijski dani 2016“ koje je organizovao VKS.
Prvu nagradu u kategoriji “Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“ dobio je Osnovni sud u Nišu, drugu nagradu u istoj kategoriji dobio je Treći osnovni sud u Beogradu, dok treću nagradu dele Drugi osnovni sud u Beogradu i Osnovni sud u Lebanu.
Prvu nagradu u kategoriji “Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“, dobio je Prvi osnovni sud u Beogradu, drugu Osnovni sud u Leskovcu, a treću Osnovni sudu u Novom Sadu.
Dodeljena su priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema i to Višem sudu u Beogradu, Višem sudu u Novom Sadu, Osnovnom sudu u Vranju, Osnovnom sudu u Ivanjici, Osnovnom sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Pančevu, Privrednom sudu u Leskovcu, Privrednom sudu u Nišu, Privrednom sudu u Novom Sadu, Prekršajnom sudu u Kraljevu, Prekršajnom sudu u Požarevcu.

1110_savetsudijanagrade-lebane

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda je rekao da je nagrađivanje sudova uvedeno u skladu sa međunarodnom praksom, u cilju izgradnje pozitivne atmosfere u sudstvu i napomenuo da nagrade nisu za predsednike sudova već za sud, kao priznanje za timski rezultat.
Svetska banka je kroz projekat Multidonatorski poverenički fond (MDTF) izdvojila sredstva u iznosu od 28.000 evra za nabavku dobara za svaki nagrađeni sud u vrednosti nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mesto, izradu samih plaketa i priznanja i samu svečanost dodele nagrada i priznanja sudovima.

 

Foto:Tanjug