Hronika Vesti

OTKRIVEN ŠVERC REZANOG DUVANA

Carinici su u proteklih dana otkrili ukupno 183 kilograma rezanog duvana za koji se osnovano sumnja da je prokrijumčaren u Srbiju.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, 23. novembra u jutarnjim satima, na administrativnom punktu Merdare, sprečen je jedan srpski državljanin da sa područja Kosova i Metohije prokrijumčari 45,7 kilograma rezanog duvana.

On je gotovo sva mesta u automobilu Citroen Xara kojim je putovao popunio rezanim duvanom, pa su carinici duvan pronalazili na najrazličitijim mestima, počevši od prostora predviđenog za zvučnike, ispod tapaciranih vrata, u prostoru predviđenom za rezervni točak, pa čak i u kesi vezanoj kanapom ispod automobila. Dva dana ranije, takođe na jugu Srbije, otkriveno je još 138 kilograma rezanog duvana u akcijama koje su izveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

U ranim jutarnjim satima 21. novembra na auto-putu Niš-Beograd, kod naplatne rampe „Nais“, zaustavljen je kamion, šabačkih registarskih oznaka, u kome je otkriveno 40 kilograma rezanog duvana.

Nelegalni tovar ovog akciznog proizvoda otkriven je u kamionu kurirske službe u čijim je vozilima, među pošiljkama, često pronalažen krijumčareni rezani duvan, što je bio dovoljan razlog za detaljan pregled.

Sledećeg dana, 22. novembra oko 18 sati takođe je prilikom kontrole auto-puta otkriveno još 98 kilograma rezanog duvana.

U tom slučaju duvan je pronađen u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Vranje-Beograd, a koji je zaustavljen na parkingu kod skretanja za Vladičin Han.

Iako su svi putnici rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa za carinjenje, carinici su odlučili da izvrše detaljan pregled prilikom koga su u pregradi za krevet vozača otkrili dva džaka u koje je bilo spakovano 98 kilograma rezanog duvana.