Hronika Vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije otkrili na Zlatiboru laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenili više od 66 kilograma te droge.

Oni su tom prilikom uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom privatne kuće osumnjičenog D.N. (1984) u potkrovlju pronašla laboratoriju u kojoj je nađeno 67 stabljika marihuane težine oko 22 kilograma, 11 kilograma obranog lišća kanabisa, 9 kilograma samlevene marihane, više od 10 kilograma osušene marihuane, više od 13 kilograma stabljika i lišća kanabisa i jedna kesica od 20 grama marihane.

Policija je oduzela i 46 lampi, devet ventilatora, grejalicu, pumpu za vodu, seckalicu za biljke, četiri karbon filtera, šest motora za vazduh sa aluminijumskim crevima, svesku sa uputstvom za uzgoj marihuane i 516 većih i 449 manjih saksija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Užicu, navodi se u saopštenju.