Hronika Srbija Vesti

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva u Kragujevcu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Upravom kriminalističke policije, otkrili laboratoriju za uzgoj marihuane i uhapsili A. Č. (1996) iz okoline Topole, M. Š. (1981) iz Beograda, I. V. (1977) i L. J. (1996), obojica iz Aranđelovca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u okolini Topole, na tavanu pomoćne prostorije, otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, koju su kako se sumnja montirali A. Č. i M. Š. zajedno sa I.V. koja je, kako se sumnja, i posredovala njihovom poznanstvu.

Pretresom tavana, policija je pronašla i zaplenila više od četiri kilograma marihuane, pripremljene za prodaju, kao i opremu za uzgajanje i proizvodnju ove droge.

L. J. se tereti da je kupovao marihuanu od A. Č. i dalje preprodavao, a policija je pretresom njegovog stana pronašla sedam saksija sa zasađenim biljkama indijske konoplje, visine između 30 i 60 centimetara.

Takođe, u kući A. Č. pronađene su dve kesice sa marihuanom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, navodi se u saopštenju.