Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Otvoren drugi po redu Paradajz fest u Lebanu

Drugi Paradajz Fest koji se realizuje pod pokroviteljstvom opštine Lebane i Turističke organizacije pod sloganom Vidi, Probaj, Kupi, Edukuj se, svečano je uz vatromet otvorio predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u prisusustvu, predstavnika lokalne samouprave i mnogobrojnih posetilaca i gostiju.

Ova sada već tradicionalna manifestacija ima za cilj promociju opštine Lebane, njenih poljoprivrednih i turističkih potencijala, a njeno održavanje značajno utiče i na razvoj turizma lebanskog kraja, rečeno je na otvaranju.

Ivan Bogdanović je ovom prilikom u pratnji gostiju obišao preko 35 štandova vise od 60 izlagača poljoprivrednih proizvoda iz Lebana i Leskovca sa kojima je porazgovarao a predstavnici proizvoda upoznali su predsednika opštine sa kvalitetom i poljoprivrednom proizvodnjom kojom se inače bave ujedno ocenjujući da je ovakva manifestacija veoma značajna za sve poljoprivredne proizvođače ovog kraja i da će se zahvaljujući ovoj manifestaciji za Lebane čuti ne samo u Srbiji već i van granica naše zemlje. Ovom manifestacijom privlače se potencijalni kupci koji će se povezati sa lokalnim proizvođačima paradajza, kao i sa proizvođačima ostalih poljoprivrednih proizvoda koji se uzgajaju na teritoriji opštine Lebane.

Mnogobrojne posetioce koji se odluče da krenu put Lebana i posete ovu manifestaciju očekuje i bogat muzički spektakl koji je prve večeri započeo nastupom Kulturno umetničkog društva iz Lebana a potom je mesto na centralnoj pozornici nastavljeno koncertom Tropiko benda, koji se kako je rekao njen frontmen Sale Tropiko rado odazvao pozivu da prvi put nastupi na Paradajz festu.

Inače tokom trajanja Paradajz Festa biće organizovano i takmičenje u kome će stručni žiri odlučivati o najlepše dekorisanoj tezgi, a biće izabrano i najbolje pripremljeno jelo od paradajza.

Pokrovitelj Paradajz festa je opština Lebane a organizator Turistička organizacija, koja je pripremila veliki broj događaja, dečjih radionica, predstava, prezentaciju turističkih potencijala kao i niz stručnih predavanja za poljoprivrednike. Drugo veče manifestacije biće rezervisano za koncert Željka Vasića, a u nedelju 24. Jula, na samoj završnici Paradajz festa nastupiće Slađa Alegro. Medijski sponsor festa je Info centar Jug.

    

Opštinu Lebane tokom jučerašnjeg dana posetio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu koji je nakon kratkog sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave obišao sela Grgurovce i Bošnjace. Opširnije u video prilogu:

infocentarjug.rs