Medveđa Vesti

Otvoren "Klub za traženje posla" u Medveđi

Juče je u Medveđi po prvi put otvoren Klub za traženje posla, čije se opremanje i rad finansiraju iz sredstava Evropske unije kroz projekat „EU pomoć nezaposlenim licima i teže zapošljivim grupama”, koji je zvanično počeo sa radom i obukom prve grupe polaznika, nezaposlenih lica 26. septembra u Medveđi.

Medveđa – Klub je otvorio predsednik opštine Medveđa dr Nejoša Arsić, sa rečima da je ovo samo početak projekata koji će pomoći zapošljavanju mladih i da će njihova lokalna samouprava učiniti sve da bi im obezbedila bolje uslove za život i rad u Medveđi.

01-klub 02-klub

Aktivnosti u klubu imaju za cilj da nauče i osposobe nezaposlena lica da se što reprezentativnije predstave na tržištu rada. Polaznici će dobiti obuku kako najlakše doći do posla, kako se piše radna biografija, kontaktno, propratno pismo, preporuke, i koja radna mesta su aktuelna. U Klubu nezaposlena lica mogu da saznaju na koje se sve načine dolazi do informacija. Naučiće gde i kako da traže posao i na koji način da se predstave poslodavcu. Takođe, među prvima će dobiti informacije o slobodnim radnim mestima, imaćete slobodan pristup internetu i pripremljen spisak sajtova koji nude informacije na tržištu rada.