Leskovac Sport Vesti

OTVOREN KONKURS ZA SPORTSKU NAGRADU LESKOVCA

I ove, kao i prethodih godina, Leskovački sportski savez dodeljuje SPORTSKU NAGRADU LESKOVCA kao najviše priznanje za sportska dostignuća i rezultate ostvarene u 2015. godini.
Shodno članu 5. Pravilnika o Sportsoj nagradi Leskovca za ovu nagradu mogu konkurisati:

A) SPORTSKE ORGANIZACIJE:
1. Sportske ekipe – klubovi
2. Sportske organizacije
B) POJEDINCI – SPORTISTI:
– U muškoj seniorskoj konkurenciji
– U ženskoj seniorskoj konkurenciji
– U kategoriji muških sportskih nada
– U kategoriji ženskih sportskih nada
C) SPORTSKI STUČNjACI

D) SPORTSKI RADNICI:
– Za godišnji rad
– Za dugogodišnji rad
E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE
F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA
Rok za podnošenje prijave je 23. Decembar 2015. godine a  predlozi koji se upute posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir.
Prijave za nagradu dostavljaju se u pisanoj formi sa obrazloženjem za svaki predlog posebno u kome obavezno navesti ostvarene rezultate predloženih kandidata, s tim da predloženi kandidat mora biti član sportske organizacije sa teritorije opštine Leskovac.
Prijave se dostavljaju na adresu: Leskovački sportski savez – za Sportsku nagradu Leskovca, ulica Ratka Pavlovića br 1/3.
Uručenje Sportske nagrade Leskovca obaviće se na prigodnoj svečanosti, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Kriterijum za dodelu Sportske nagrade Leskovca, shodno članu 6. Pravilnika o Sportskog nagradi Leskovca, su:

A) SPORTSKE ORGANIZACIJE
– Sportske ekipe – klubovi
Ostvareni sportsko takmičarski rezultati na redovnim, prvenstvenim, kup, međunarodnim i ostalim državnim takmičenjima.
-Sportske organizacije
Ostvareni izvanredni rezultati u masovnoj fizičkoj kulturi i sportskoj rekreaciji; unapređenje i omasovljenje vanškolske aktivnosti, studenski sport, radničke sportske igre, sportske igre sela, osposobljavanje stručnih i amaterskih kadrova u oblasti fizičke kulture, sporta i sporske organizacije.

B) POJEDINCI – SPORTISTI
– Sportisti u seniornoj konkurenciji
Postignuti značajni sportski rezultati na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku godine.
-U kategoriji sportskih nada
Da je sportista uzrasta: pionir, kadet ili junior, da postiže izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima; da je član jedne od selekcija na nivou Srbije i da svojim rezultatima predstavlja sportsku nadu.

C) SPORTSKI STRUČNjACI
Da je sportski stručnjak – trener, postigao značajne rezultate u vrhunskom stvaralaštvu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, odnosno sa ekipom ili pojedincem.

D) SPORTSKI RADNICI
-Za godišnji rad
Da je izuzetno angažovan u neposredan rad u klubu, društvu ili sportskom strukovnom savezu u opštini Leskovac u pogledu unapređenja i omasovljenje fizičke kulture i sporta; u stvaranju materijalnih, kadrovskih, organizacionih i drugih uslova za uspešnost sportske organizacije u kojoj je angažovan, i da radi na popularizaciji i afirmaciji sporta u opštini Leskovac.
-Za dugogodišnji rad
Da je sportski radnik bio angažovan – i to uspešno – u sportskim aktivnostima najmanje 20 godina bilo kao sportista, sportski stručnjak ili član rukovodstva u sportskim organizacijama u opštini Leskovac, i da je za svoj rad proglašavan zaslužnim članom od neke sportske organizacije u opštini i šire.

E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE
Da je pokazao zapaženu aktivnost u Udruženju pedagoga fizičke kulture; uspešno organizovao vannastavne aktivnosti; postigao zapažene rezultate na sportskim
Takmičenjima i manifestacijama koje organizuje Opštinski savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje ili drugi sportski savez.

F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA
Sportska nagrada Leskovca u ovoj kategoriji dodeljuje se novinarima, publicistima, lekarima i drugim licima koji svojim angažovanjem doprinose popularizaciji sporta i sportske rekreacije u opštini Leskovac.

GENERALNI SEKRETAR    PREDSEDNIK
Marina Arsić                         Dejan Dimitrijević