Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Otvoren novi proizvodni pogon kompanije „Mladost“

Mladost je kompanija sa tradicijom dugom više od veka, koja ove godine slavi 110 godina postojanja. Danas je zvanično otvoren novi pogon sa automatizovanom proizvodnjom crepova, u koju je uloženo 30 miliona evra gde je zaposleno još 50 naših sugrađana, te kompanija Mladost u Leskovcu sada broji oko 250 zaposlenih. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao novi proizvodni pogon i istakao da se godišnje proizvede oko 55 miliona komada crepova godišnje, a nova investicija je oko 30 miliona evra, i radiće još 50 novozaposlenih radnika, uz 200 koliko kompanija Mladost broji u našem gradu.

„Ovaj pogon odlikuje najnovija tehnologija proizvodnje koja u poslednjih 12 godina nije primenjena nigde u Evropi. Urednost i čistoća pogona se može meriti sa apotekom, i roboti se nalaze na svakom segmentu proizvodnje. Mladost je firma sa tradicijom dugom 110 godina i njen razvoj je još jedan dokaz da grad Leskovac sa BFC sertifikatom i procentom ispunjenosti kriterijuma od 96,33% ima povoljnu poslovnu klimu, što pogoduje unapređenju rada inostranih i domaćih investitora. Proizvodi sa oznakom Made in Serbia, se izvoze u Veliku Britaniju, Južnu Koreju, Tursku, Albaniju i sve zemlje bivše Jugoslavije“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Mladost, Miloša Terzića, pod čijim okriljem posluju i fabrike energetskih blokova u Maloj Plani, Vlasotincu i Stalaću, za kvalitet crepova je bitna primarna prerada. Počinje u mlinu zapremine 90 tona i prolazi kroz dugi proces gde se dobija glina samlevena na 0,6 mm. Ugrađen je i sistem za otprašivanje vredan 200 hiljada evra te nema prašine jer završi u filterima i vraća se u proces.

„U planu je izgradnja fotonaponske elektrane. Mi već koristimo gas i što se tiče zagađenja to je najbolje rešenje.
Saradnja sa lokalnom samoupravom je na visokom nivou, mi često iznosimo brojne zahteve i do sada smo uspeli da rešimo sve izazove“, kazao je Terzić uz konstataciju gradončelnika da je dobra komunikacija i saradnja sa ovom velikom domaćom kompanijom rezultovala registrovanjem sedišta u Leskovcu što znači da se sav porez plaća u našem gradu iako Mladost posluje i u drugim gradovima.

infocentarjug.rs