Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Otvoren turistički info centar u Lebanu

Danas je u Lebanu otvoren turistički Info centar u kome će svi posetioci i turisti moći da dobiju informacije o turističkoj ponudi opštine Lebane ali i da kupe autentične suvenire ovog kraja.

Realizaciju ove investicije omogućilo je ministarstvo trgovine, turizma, i telekomunikacija uz podršku ministarstva kulture i lokalne samouprave. Info centar je zamišljen da građanima, ali pre svega gostima Lebana pruži sve relevantne informacije o turističkoj ponudi našeg kraja sa fokusom na arheološki lokalitet Caričin Grad, najzančajniju turističku destinaciju opštine Lebane.

   

„Centar smo danas dobili na korišćenje i nadam se da ćemo opravdati ukazano poverenje“ rekao je prilikom otvaranja Info centra Bojan Jović direktor turističke organizacije Lebana.

„Smatram da smo za proteklih godinu i po dana, od kada turistička organizacija ima novo rukovodstvo, napravili značajne rezultate koji su vidljivi. Renovirali smo vizitorski centar Teodora gde smo samo u prošloj godini imali 625 noćenja, poslužili smo preko 7500 obroka od čega je zarađeno preko 3 miliona dinara.“ istakao je Jović.

On dodaje da su rezultati veoma dobri jer je Turistička organizacija po njegovim rečima proteklih godina bila marginalizovana. Jović se zahvalio ministrima Rasimu Ljajiću i Vladanu Vukosavljeviću jer je uz njihovu pomoć izgrađen Turistički info centar.

   

   

   

„Zadovoljstvo mi je što danas otvaramo jedan ovakav objekat u našem gradu. Znam da će ljudi iz Turističke organizacije ovaj objekat koristiti na pravi način i da će Lebane predstaviti u najboljem svetlu. Vrednost ove investicije je oko 2.850.000 dinara, od čega nam je ministarstvo pomoglo sa 2,5 miliona dinara, dok je opština Lebane učestvovala sa 385 hiljada dinara“ istakao je na otvaranju Info centra predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Inče Turistički Info centar biće otvoren za posetioce svakog radnog dana.