Leskovac Vesti

Otvorena letnja škola muzike

Koncertom Miloša Janjića na gitari večeras je u Leskovačkom kulturnom centru otvorena četvrta po redu Letnja škola muzike „Strings“.

Leskovac – Ove godine pedesetak dece i mladih, uzrasta od sedam do dvadesetpet godina pohađaće šestodnevne časove violine, viole, kontrabasa, violončela, gitare i solo pevanja, a polaznika osim iz Leskovca ima i iz Beograda, Kragujevca, Čačka, Sremske Mitrovice, Vršca i Ljubljane.

Strings 001

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravila pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović koja je kazala da su manifestacije poput ove izuzetno značajne za grad jer se mladim muzičkim stvaraocima omogućava neophodno usavršavanje, a mladi talenti su uvek bili i biće jedan od prioriteta ove lokalne samouprave.

Strings 003

„Zato smo i ove godine izdvojili značajna sredstva, oko pola miliona dinara, za pomoć u održavanju ove škole. Želimo da Kulturni centar nastavi da bude mesto gde će se promovisati najkvalitetniji sadržaji a istovremeno omogućavati mladima da kreativno razvijaju svoje potencijale“, kazala je Jovanovićeva.

 

Letnju školu muzike otvorio je violončelista Dragan Đorđević Suzuki, profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji je izrazio zahvalnost što je lokalna samouprava pružila dragocenu finansijsku pomoć u organizaciji ove škole.

Strings 002