Leskovac Vesti

Otvorena Roštiljijada u Leskovcu

Najveća privredno turistička manifestacija u ovom delu Srbije, Leskovačka Roštiljijada otvorena je u Leskovcu.

Leskovac – 27. po redu Roštiljijadu otvorile su svojim atraktivnim nastupom mažoretkinje, u kojem su uživale hiljade Leskovčana i gosti Leskovca. Otvarajući sedmodnevnu manifestaciju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je tradicija leskovačkog roštilja duga više od dva veka, da su još u 18. veku putopisci pominjali ćepavćiće kao izvanredne gurmanluke, a najbolje ih je spremao mesar i kafedžija Dimitrije Mita Gligorijević. 

Rostiljijada 004 Rostiljijada 001

„Po ovoj manifestaciji naš grad poznat je u zemlji i inostranstvu“, rekao je Cvetanović. „Broj ljidi koji poseti ovu manifestaciju samo potvrđuje ugled leskovačke Roštiljijade. Upravo zato nastojimo da uz pomoć nje promovišemo naš grad, našu Srbiju, ali i da razvijemo međusobnu saradnju i prijateljstvo“ naglasio je Cvetanović otvarajući 27. Roštiljijadu.

Rostiljijada 003 Rostiljijada 006 Rostiljijada 005

Potom je usledio veličanstveni vatromet, pa nastup trubačkog orkestra te koncerti grupe “Amajlija” i pop zvezde Nede Ukraden.

Rostiljijada 007 Rostiljijada 002

U Leskovac je već stigao veliki broj gostiju, a njveća posećenost očekuje se za vikend. U Turističkoj organizaciji grada nadaju se da će nadmaštiti prošlogodišnji rekord i da će Leskovac posetiti više od 700.000 posetilaca.