Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Pakovanje paketa za leskovačke penzionere završeno u rekordnom roku

Pakovanje paketa za penzionere sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara i socijalno ugrožene kategorije završeno je danas, za nepunih nedelju dana.

Zaposleni u Gradskoj upravi, javnim i javno komunalnim preduzećima, ustanovama kulture i volonteri su od prethodnog četvrtka spakovali 29.360 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Čestitku zbog predanog i odgovornog rada uputio im je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović prilikom posete hali u kojoj su se pakovali paketi i rekao:

„Zahvaljujem svima koji su radili na pakovanju što su razumeli i pomogli nameru grada Leskovca da i ove godine posveti pažnju socijalno ugroženim licima i penzionerima. Penzioneri u našem gradu i čitavoj Srbiji su radili i zalagali se za razvoj zemlje. Zaslužili su da budu jedan od prioriteta prilikom rukovođenja gradom i da im se mlađe generacije oduže za nasleđe koje su nam ostavili. Odgovorna socijalna politika podrazumeva i brigu o stanovnicima u stanju socijalne potrebe zato ih nismo, niti ćemo ih ikada izostaviti prilikom pružanja raznih vidova pomoći.“

Za ovu pomoć grad je izdvojio 17,4 miliona dinara, a od 29.360 paketa socijalno ugroženima će biti podeljeno 2.100, stotinu manje nego prošle godine zato što se smanjio broj registrovanih korisnika socijalne pomoći u Centru za socijalni rad.

„Podela ovih paketa je skromni vid pomoći, način da svi oni znaju da brinemo i mislimo o njima u teškim vremenima koja su nas pogodila. Kada razgovaramo sa našim sugrađanima prilikom uručenja paketa ističu da je od namirnica i sredstava za higijenu koja im znače, mnogo vredniji sam postupak i činjenica da smo ih uvažili. Podela je započeta tokom vikenda i do sada je u mestima pogođenim poplavama i planinskim mestima koja su pretrpela probleme sa strujom, u grdeličkom, vučjanskom, manojlovačkom, turekovačkom kraju i mesnim zajednicama Bobište, Dubočica, Rade Žunić, Prva južnomoravska brigada, Veljko Vlahović, Milentije Popović, u Guberevcu, Gornjem i Donjem Bunibrodu i okolnim mestima, podeljeno oko 9000 paketa“ – kazao je danas gradonačelnik uz napomenu da u navedenim krajevima podela nije završena do kraja, što se, kao i u ostatku grada očekuje do kraja nedelje, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Dodao je i da će danas podela početi u pečenjevačkom i brestovačkom kraju, većini gradskih mesnih zajednica, i preostalim planinskim mestima i naglasio da će ova akcija humanosti i solidarnosti biti nastavljena i narednih godina.

Na konferenciji za medije još jednom je rečeno da svi penzioneri koji nisu dobili svoj paket to prijave na broj telefona 016/200-801 kako bi predstavnici mesnih zajednica blagovremeno stigli do svih njih.

 

infocentarjug.rs