Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

„Pametna klupa“ u dvorištu OŠ „8. oktobar“ u Vlasotincu

Osnovna škola “8.oktobar“ u Vlasotincu jedna je od 11 u Srbiji koja je dobila tzv. pametnu klupu, dar kablovskog operatera Supernova. „Pametna klupa“ omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljena je školi u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji su pokrenuli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija „Strawberry energy“.

– Generacije koje dolaze sve više koriste savremenu tehnologiju, a ova pametna klupa upravo izlazi u susret potrebama tih generacija – rekla rukovodilac odeljenja Ministarstva prosvete u Leskovcu Marina Ilić.
Uspesi učenika i nastavnika OŠ „8.oktobar“ doprineli su da je resorno ministarstvo preporuči za postavljanje „pametne klupe“.
– Biti jedna od 11 škola u Srbiji to je stvarno uspeh, a pogotovo kada se nalazite negde na jugu. Ovoj klupi najviše će se radovati naša deca – rekla je direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić.

– Ovo je prva klupa koju postavljamo u ovom delu Srbije. U okviru svog društveno odgovornog rada videli smo važnost doniranja ove pametne klupe kako bismo đacima i nastavnicima pospešili svakodnevni rad – rekla je menadžer za odnose sa sa javnošću kompanije Supernova Ivana Bajović.

Ona je najavila mogućnost proširenja projekta na druge škole, s obzirom na, kako je rekla, odlične reakcije na koje projekat „Pametne klupe za osnovne škole“ nailazi.

infocentarjug.rs