Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kuvar Lebane Srbija Vesti Zabava Zdravlje

Paradajz fest i Slađa Allegro okupili jug Srbije u Lebanu

Nastupom Slađe Allegro, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada u tri kategorije za najteži paradajz, najlepše dekorisanu tezgu i najbolje pripremljeno jelo od paradajza u Lebanu je završen drugi Paradajz fest, trodnevna turističko privredna manifestacija koja je ove godine održana uz učešće mnogoborjnih poljoprivrednih proizvođača i koncerte popularnih estardnih umetnika i velikog broja posetilaca.
Tokom „Paradajz festa“ organizovana su i stručna predavanja stručnjaka koji su proizvođačima govorili o novim agro-tehničkim merama i načinima uzgoja paradajza kao i o isplativosti udruživanja u zadruge. Poslednjeg dana održano je i takmičenje u prupremi najboljeg jela od paradajza a vredne domaćice potrudile su se da pripreme što bolju ljutenicu.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović obišao je poslednjeg dana ove manifestacije sve izlagače zahvalio im se na saradnji i učešću na ovogodišnjem Paradajz festu i pozvao ih da i naredne godine uzmu učešće na ovom sada već tradicionalnom dešavanju koje na pravi način povezuje kako proizvođače tako i potencijalne kupce i doprinosi razmeni iskustava ali i plasiranju njihove robe na mnogo šire tržište. On je ovom prilikom u pratnji saradnika lokalne samouprave svim izlagačima uručio i zahvalnice.
Brojni posetioci koji su tokom tri dana trajanja Paradajz festa imali prilike da uživaju u bogatom kulturno umetničkom i zabavnom programu kao i nastupima estradnih umetnika imali su samo reči hvale za kompletnu organizaciju ove manifestacije koja je kako su nam rekli nedostajala Lebanu.
   
Bogdanović je potom na centralnoj pozornici uručio i prigodne nagrade takmičarima i to u tri kategorije, prva nagrada za najukusnije jelo pripremljeno od paradajza pripala je Lelici Veličković iz Ždeglova, drugu je dobila Stanče Pavlović iz Pertata i treću Banković Jadranka iz Prekopčelice, najteži paradajz od 1529 grama proizvelo je Poljoprivredno gazdinstvo Miljković iz Malog Vojlovca, zatim Gazdinstvo Ristić iz Cekavice 1340 i gazdinstvo Braće Trajković iz Grgurovca težine 1335 grama, najlepše dekorisanu tezgu imalo je poljoprivredno gazdinstvo Stanisavljević iz Donjeg Vranovca, zatim gazdinstvo Pejić iz Ćenovca i Udruženje Padeži iz Bošnjaca.
   
Kako je istakao predsednik opštine Ivan Bogdanović manifestacija je protekla odlično i pored sadržajnog programa ispraćena je u prisustvu velikog broja posetilaca. Pored bogatog Kulturno umetničkog programa koji ni ove godine nije izostao na manifestaciji, mesto na centralnoj pozornici imali su i estradni umetnici koji su posetiocima priredili pravi muzički spektakl poput Tropiko benda, Željka Vasića i Slađe Allegro za čiji nastup je treće večeri broj posetilaca ove manifestacije oborio rekord.
   
Drugi Paradajz fest realizovan je pod okroviteljstvom lokalne samouprave i Turističke organizacije u Lebanu, opštini koja je po broju proizvedenog paradajza prva u Srbiji. Medijski sponzor Paradajz festa bio je Info centar Jug.
Foto: infocentarjug.rs
(preuzimanje fotografija dozvoljeno uz pozivanje na izvor)