Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kuvar Lebane Srbija Vesti Zabava Zdravlje

Paradajz fest i Slađa Allegro okupili jug Srbije u Lebanu

Nastupom Slađe Allegro, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada u tri kategorije za najteži paradajz, najlepše dekorisanu tezgu i najbolje pripremljeno jelo od paradajza u Lebanu je završen drugi Paradajz fest, trodnevna turističko privredna manifestacija koja je ove godine održana uz učešće mnogoborjnih poljoprivrednih proizvođača i koncerte popularnih estardnih umetnika i velikog broja posetilaca.
Tokom „Paradajz festa“ organizovana su i stručna predavanja stručnjaka koji su proizvođačima govorili o novim agro-tehničkim merama i načinima uzgoja paradajza kao i o isplativosti udruživanja u zadruge. Poslednjeg dana održano je i takmičenje u prupremi najboljeg jela od paradajza a vredne domaćice potrudile su se da pripreme što bolju ljutenicu.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović obišao je poslednjeg dana ove manifestacije sve izlagače zahvalio im se na saradnji i učešću na ovogodišnjem Paradajz festu i pozvao ih da i naredne godine uzmu učešće na ovom sada već tradicionalnom dešavanju koje na pravi način povezuje kako proizvođače tako i potencijalne kupce i doprinosi razmeni iskustava ali i plasiranju njihove robe na mnogo šire tržište. On je ovom prilikom u pratnji saradnika lokalne samouprave svim izlagačima uručio i zahvalnice.
Brojni posetioci koji su tokom tri dana trajanja Paradajz festa imali prilike da uživaju u bogatom kulturno umetničkom i zabavnom programu kao i nastupima estradnih umetnika imali su samo reči hvale za kompletnu organizaciju ove manifestacije koja je kako su nam rekli nedostajala Lebanu.
   
Bogdanović je potom na centralnoj pozornici uručio i prigodne nagrade takmičarima i to u tri kategorije, prva nagrada za najukusnije jelo pripremljeno od paradajza pripala je Lelici Veličković iz Ždeglova, drugu je dobila Stanče Pavlović iz Pertata i treću Banković Jadranka iz Prekopčelice, najteži paradajz od 1529 grama proizvelo je Poljoprivredno gazdinstvo Miljković iz Malog Vojlovca, zatim Gazdinstvo Ristić iz Cekavice 1340 i gazdinstvo Braće Trajković iz Grgurovca težine 1335 grama, najlepše dekorisanu tezgu imalo je poljoprivredno gazdinstvo Stanisavljević iz Donjeg Vranovca, zatim gazdinstvo Pejić iz Ćenovca i Udruženje Padeži iz Bošnjaca.
   
Kako je istakao predsednik opštine Ivan Bogdanović manifestacija je protekla odlično i pored sadržajnog programa ispraćena je u prisustvu velikog broja posetilaca. Pored bogatog Kulturno umetničkog programa koji ni ove godine nije izostao na manifestaciji, mesto na centralnoj pozornici imali su i estradni umetnici koji su posetiocima priredili pravi muzički spektakl poput Tropiko benda, Željka Vasića i Slađe Allegro za čiji nastup je treće večeri broj posetilaca ove manifestacije oborio rekord.
   
Drugi Paradajz fest realizovan je pod okroviteljstvom lokalne samouprave i Turističke organizacije u Lebanu, opštini koja je po broju proizvedenog paradajza prva u Srbiji. Medijski sponzor Paradajz festa bio je Info centar Jug.
Foto: infocentarjug.rs
(preuzimanje fotografija dozvoljeno uz pozivanje na izvor)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.