Vesti

Paroh crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, jerej Dušan Đorđević uputio poziv vernicima na Spasovdansku litiju u Medveđi

Paroh Srpske pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, jerej Dušan Đorđević uputio je poziv svim vernicima da uzmu učešće u proslavi hramovne slave – Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi, u četvrtak 25. maja. Poziv prenosimo u celosti:

„Pozivamo verni narod da u četvrtak 25. maja uzme učešća u proslavi hramovne slave – Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi. Proslava će započeti Svetom Liturgijom, koja počinje u 08:00 sati u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi. Nakon Svete Liturgije, od Hrama će krenuti Litija koja će proći ulicama Medveđe. Ovogodišnja Spasovdanska litija u prestonom gradu, Beogradu biće u znaku reči svetog vladike Nikolaja: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima! U istom duhu i sa istom molitvom ćemo i mi krenuti u Litiju kroz Medveđu, da bismo svi sabrani i združeni sačinili jednu Litiju čije je krajnje odredište Carstvo Božije! Neka blagoslov Gospodnji bude na svim žiteljima Medveđe!“, navodi se u pozivu paroha Srpske pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi, jereja Dušana Đorđevića.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.