Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Pčelarima i stočarima u Bojniku podeljeni ugovori, uplata na račun u toku dana

U sali Doma kulture u Bojniku danas su popisani ugovori sa 27 pčelara koji su aplicirali i ostvarili pravo na subvencije. Prisutne su pozdravili predsednik opštine Nebojša Nenadović i Ivica Jovanović, predsednik budžetskog Fonda za poljoprivredu u Bojniku.

Nenadović je upoznao pčelare sa tekućim problemima izazvanim Korona virusom ali i obavestio da se lokalna samouprava trudi da podeli subvencije u planiranom iznosu. Iznos subvencija je 2 miliona dinara pčelarima i stočarima, a ostaje da se podeli još 5 miliona za sertifikovani sadni materijal, priplodna i tovna grla i meru veštačko osemenjavanje. Ukupan iznos subvencija poljoprivrednicima, za ovu godinu, je 12 miliona dinara. Opširnije u video prilogu…

Kako je rekao Ivica Jovanović, predsednik Poljoprivredne službe u Bojniku za infocentarjug.rs pored ove mere koja je danas odmah išla na isplatu, za svih 27 pčelara, uplaćen je novac i za 122 proizvođača koji čuvaju goveda.

„Kada je opština Bojnik u pitanju, slobodno mogu reći, da poljoprivredni proizvođači sigurno neće biti zapostavljeni ni u narednoj godini“ – poručuje Jovanović.

 

infocentarjug.rs