Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Pejić: Osposobljena trafo-stanica Klajić 5, stižu još dva agregata od 120 kW od Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša

„Na teritoriji opštine Lebane danas je za rad osposobljena trafo-stanica Klajić 5 a radnici elektrodistribucije, koji su i dalje na terenu, pokušavaju da osposobe i trafo-stanicu Klajić 4 kako bi 90 posto Klajića dobilo struju. Druga ekupa montera rešava problem u selu Lipovica a treća je u selu Buvce. Lokalna samouprava, zahvaljujući angažovanim ekipama, omogućila im je prilaz do trafo-stanica, takođe obezbedili smo gorivo, ulje i svu potrebnu mehanizaciju“- kazao je za Info centar juga, Boban Pejić, predsednik SO Lebane.

Na zahtev Štaba za vanredne situacije Lebane, Srpsko-ruski humanitarni centar iz Niša odobrio je dva agregata od po 120 kilovata za dve trafo stanice u planinskim selima. Ukoliko vremenski uslovi to dozvole već ukoliko sutra, najkasnije u četvrtak, jedan će biti postavljen u trafo-stanici u Poroštici kako bi meštani tog sela dobili struju.

Po rečima Pejića, iz donacije Privredne komore, podeljeno je do sada 30 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Paketi su dostavljeni predsednicima Mesnih zajednica koji su te pakete podelili najugroženijim porodicama, kao i 10 agregata za deset mahala u planinskim selima.

„Predsednici Mesnih zajednica napravili su raspored tako da će svako domaćinstvo dobijati agregat na po šest sati, kako bi mogli da osveže zamrzivače i sačuvaju hranu iz istih“- kazao je Pejić.

 

infocentarjug.rs