Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Pešić: Diskriminatorska obrazloženja pojednih odobrnika nisu u skladu sa zakonom o zaštiti prava dece

Opština Lebane postiže značajne, ekonomske i finasijke rezultate u poslovanju, funkcionisanje janih službi, održavanju opštinske infrastrukture i pri tome konstantno radi na pobošanju uslova života svih građana opštine Lebane, pa i građana romske zajednice.

S tim u vezi, sprovedeni su mnogi projekti po romskim naseljima, koji su urađeni u koje se rade na poboljšanju uslova života Roma, smanjenju siromaštva, poboljšanje obrazovanja, gde su skoro sva deca uključena u obrazovni sistem i možemo se pohvaliti podatkom da trenutno imamo 32. učenika romske zajednice koji trenutno pohađaju srednju školu.

Naravno, pojedina diskriminatorska obrazloženja pojednih odobrnika nisu u skladu sa zakonom i međunarodnim konvencijama o zaštiti prava dece, jer su sva deca jednaka u pravu na obrazovanje i vaspitanje, pa i zbog toga ne treba ih isticati u diskusijama vezanih za obrazovanje.

Jer, ako postoji problem vezan za funkcionisanje obrazovanja većinskog naroda i njihove dece, taj isti problem podjednako dele i romska deca i ostale nacionalne manjine, koje su uključene u obrazovni sistem na teritoriji opštine Lebane. Naravno, rukovodstvo opštine Lebane preduzima sve potrebne mere, da se svi eventualni problemi prevazidju i reše blagovremeno u korist svih žitelja opštine Lebane.

U Lebanu, 16.6.2022.god.

Koordinator za romska pitanja

OPŠTINSKE UPRAVE LEBANE

Saša Pešić

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.