Vesti

“Peticija za demografsku naknadu roditeljima za treće dete“, privedena kraju

„Narodna jaka Srbija“ i udruženje „Majke sa troje dece“ saopštenjem za javnost obaveštavaju da je akcija prikupljanja potpisa za podršku “Peticiji za demografsku naknadu roditeljima za treće dete, privedena kraju.

Peticiju je svojim potpisima podržalo 103.691 građana, što je u skladu sa zakonom više nego dovoljno. Potpisi su uz zvaničan zahtev predati na pisarnici Narodne skupštine Republike Srbije.
Predaji potpisa su uz aktiviste udruženja i članova pokreta prisustvovali i predsednik „ Narodna jaka Srbija“, Igor Jakšić i potpredsednica udruženja „ Majke sa troje dece“, Ksenija Pavlović .
-„ Udruženje Majke sa troje dece“ je na inicijativu „Jake Srbije“ i njenog predsednika Igora Jakšića učestvovalo i svojim zalaganjem doprinelo da se prikupi ovoliki broj potpisa u borbi da pomogne svim majkama u ostvarivanju prava iz domena prava majke i deteta. Ovog puta smo stavili akcenat na demografsku naknadu koja po Građanskom zakoniku pripada majci po osnovu rođenja trećeg deteta do njegovog punoletstva“- istakla je potpredsednica udruženja „ Majke sa troje dece“, Ksenija Pavlović.