Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Vesti

PKS – RPK Leskovac na sajmu „Kavala Ekspo 2019“ u Grčkoj

Privredna Komora Srbije – Regionalna Privredna Komora Leskovac je dobila besplatan štand od 40 metara kvadratnih na Sajmu „Kavala Ekspo 2019“, gde će svoje usluge i proizvode predstaviti preko 40 privrednika iz Srbije. Ovo je već 13. godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom Sajmu.

Po prvi put na štandu PKS – RPK Leskovac biće prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Područne Privredne komore Banja Luke. Po prvi put učešće će uzeti i Turistička organizacija opštine Lebane, kao i „AD Simpo“ iz Vranja koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Ujedno su predviđeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PKS i EEN-mreže koju finansira EU. Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše EU. Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Kavale, kao i luka za transport robe pored Kavale. Sajam će zvanično otvoriti 27. septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica. Inače Privredna komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja. Sajam će trajati od 27. – 30. septembra, a u organizaciji PKS – RPK Leskovac pored privrednika iz Srbije, očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turustučkih organizacija sa juga Srbije.