COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Plavi paviljon se priprema za pakovanje i distribuciju 27.253 paketa

Na osnovu Odluke Gradskog veća sa 130. sednice na kojoj je usvojeno da će svim penzionerima sa penzijom ispod 30 hiljada dinara i socijalno ugroženima biti uručeni paketi pomoći, grad Leskovac će izdvojiti 20 miliona dinara za nabavku istih.

Cvetanović je danas na konferenciji za medije govorio da se intenzivno radi na pripremama sportske sale Plavi paviljon za prijem namirnica, pakovanje i distribuciju paketa koje će dobiti 25.053 seniora i oko 2.200 korisnika socijalne pomoći.

„To je ukupno 27.253 paketa koji će uskoro početi da se pakuju u sportskoj hali „Plavi paviljon“ koja je potpuno ispražnjena od svih sportskih rekvizita gde se vrši čišćenje i dezinfekcija. Na ovaj način želimo da pružimo podršku našim građanima koji su podneli najveće žrtve zarad sveopšte bezbednosti. Hvala im na strpljenju i disciplini“ – kazao je Cvetanović.

Trenutno je u toku proces javne nabavke za namirnice od kojih će se izraditi paketi, a sastav će biti sledeći: kilogram brašna, kilogram soli, kilogram šećera, pakovanje makarona, kesica supe, kutija čaja, 3 kilograma praška za pranje veša, 2 rolne toalet papira i 1 sapun.

 

Grad Leskovac