Društvo Vesti

POBEDA Prikupljena sredstva za lečenje Dušana Todorovića

Fondacija „Podrži život“ sa velikom radošću obaveštava javnost da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno ZAVRŠENA, saopštila je fondacija „Podrži život“. Čitava Srbija se ujedinila da pomogne mališanu, koji je dobio novu nadu za život.

Kompletan novac za lečenje malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni. Očekuje se da tokom večeri ovaj četvorogodišnji dečak otputuje na lečenje u Španiju.

Uz pomoć dobrih i humanih ljudi, prikupljena su sredstva, koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka lečenja u Barseloni, u klinici „Sant Joan de Deu“.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

Fondacija je od četvrtka 6. septembra do danas 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 EUR, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak 14. septembra.

Fondacija će u ponedeljak 17. septembra javno dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju sms poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute.

Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimana i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije.

Fondacija „Podrži život“ apeluje da se nastavi slanje sms poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji jos dece kojima je potrebna pomoć.