Jug Srbije Lebane Vesti

Počela dečja nedelja

Dečja nedelja počela je danas, a ovogodišnja manifestacija koja traje sedam dana odvija se pod sloganom „Gradimo mostove medju generacijama – Za radost svakog deteta“. Tradicionalno obeležavanju dečje nedelje pridružile su se i lebanske osnovne škole, kao i predškolska ustanova.

U OŠ „Vuk Karadžić“ danas je svečanom priredbom otvorena dečja nedelja. Učenici nižih razreda ove obrazovne ustanove pripremili su bogat program u saradnji sa svojim učiteljima, koji su danas izveli za svoje roditelje i drugare.

 

 

Na samom početku učenici četvrtog razreda predstavili su konvenciju o dečjim pravima koja važe u celom svetu. Nakon upoznavanja sa osnovnim dečjim pravima priredba je nastavljena kulturno zabavnim programom. Bilo je tu pesme, igre, revitacija, ali i dramskih minijatura.

Pored ostalog na sceni OŠ „Vuk Karadžić“ moglo se videti i kolo „Ja posejah lubenice“, potom dobro poznata narodna igra „Divna, Divna“, a mogli smo i da čujemo šta su to muškarčina, a šta ženskarčine.

 

 

Na samom kraju programa najmlađi mališani, odnosno prvaci, zaigrali su dobro poznatu igru „Hoki-Poki“.

Kako saznajemo tokom cele nedelje biće raznovrsnih aktivnosti, te se tako sutra organizuju radionice sa roditeljima, za sredu su predviđene igre bez granica i sportske aktivnosti, četvrtak je rezervisan za kviz znanja, dok se u petak organizuje žurka za sve učenike ove obrazovne ustanove.