Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Počela obuka radnika u novoj lebanskoj fabrici

U novoj lebanskoj fabrici Lebanteks, koja uskoro počinje sa radom, od juče je počela obuka prve grupe radnika. Kako saznajemo od rukovodstva ove fabrike svakim danom broj radnika na obuci će se povećavati.

Lebanske tekstilce za rad na novim mašinama koje su montirane u Lebanteksu obučavaće radnice iz Turske koje borave u Lebanu. Ekipa Info centra juga imala je eksluzivnu priliku da uđe u fabričku halu i slika početak obuke. Radnice koje smo tamo zatekli ne kriju sreću i zadovoljstvo zbog početka rada fabrike i izražavaju nadu da će ova fabrika veoma uspešno raditi, kao i da će proširiti svoje kapacitete. Ističu da će se truditi da opravdaju poverenje koje im je ukazano, te se nadaju da je ovo samo početak rada jedne uspešne kompanije.

 

 

Podsetimo u nedavnom razgovoru za portal Info centar juga predstavnik turske kompanije ORMO Besim Minkara najavio je da je u pogonu Lebanteksa sve spremno za početak rada i zahvalio se republici Srbiji i opštini Lebane na pomoći koju su pružili ovoj kompaniji da krene sa radom u Lebanu. On je tada izrazio nadu da će naredne godine u pogonu Lebanteksa biti zaposleno još radnika.

 

 

Podsetimo Lebanteks je fabrika koja otvorena u pogonu nekadašnjeg Eskporteksta i proizvodiće predivo. Hala koja je bila u veoma runiranom stanju, uz pomoć Vlade Srbije i lokalnog rukovodstva potpuno je rekonstruisana i ustupljena investitoru iz Turske kompaniji ORMO.

Zabranjeno preuzimanje teksta, slika i video materijala bez pozivanja na izvor!!!