Bojnik Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Počela obuka za pokretanje biznisa za mlade iz Lebana, Medveđe i Bojnika

U okviru projekta „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ 80-oro mladih iz Lebana, Bojnika i Medveđe pohađaće obuku za pokretanje biznisa i izradu biznis planova, razvoj organske proizvodnje i preduzetništvo u seoskom turizmu.

Projekat u trajanju od 6 meseci realizuje Udruženje „Pokret mladih snaga“ iz Lebana u okviru javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade a finansira Ministarstvo omladine i sporta sa 1.300.000 dinara.

„Prošla su tri meseca od početka realizacije, odradili smo prvi deo projektnih aktivnosti, obišli smo sve mesne zajednice u opštini Lebane i par njih u Bojniku i Medveđi i upoznali mlade sa projektom. Izuzetno smo zadovoljni odzivom, mladi su bili veoma zainteresovani, prijavljivali su se i učestvovali na tribinama“ – kazao je Ivan Jović, koordinator projekta.

Edukacija mladih koji su prošli selekciju će trajati do maja, a u planu je da se one, osim u Lebanu, održe i u Bojniku, Medveđi, Bošnjacu i Leskovcu.

Partneri na projektu su kancelarije za mlade Lebane, Bojnik i Medveđa,Nacionalna služba za zapošljavanje i Agencija za lokalni ekonomski razvoj Lebana. Realizaciji projekta pridružila se i leskovačka Kancelarija za mlade.