Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Počela rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića u Leskovcu

Počeli su radovi na jednoj od najfrekventnijih leskovačkih saobraćajnica – Bulevaru Nikole Pašića. Investicija vredna 268,7 miliona dinara koju finansiraju putevi Srbije će Leskovcu podariti modernu saobraćajnicu dužine 938,5 metara sa četiri kolovozne trake, biciklističkom stazom i trotoarima sa obe strane.

Na Bulevaru će biti izvedeni i radovi na telekomunikacionim instalacijama, radovi na elektroenergetskoj mreži i uličnom osvetljenju sa ugradnjom LED svetiljki, kao i radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove vodovodne mreže i postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne kanalizacije.

„Bulevar Nikole Pašića se prostire od raskrsnice sa ulicom Južnomoravskih brigada i Niške, preko mosta na reci Veternici sve do raskrsnice sa ulicom 28. marta. Odvijanje saobraćaja je u velikoj meri otežano, s obzirom na nedovoljan gabarit saobraćajnice, neuređene trotoare i nedostatak biciklističkih staza, iako je biciklistički saobraćaj veoma izražen. Velika je zastupljenost i automobila, kamiona i autobusa, naročito u periodu promene smena fabrika koje se nalaze u Tekstilnoj ulici kada se ovde kreće više hiljada radnika. Rekonstrukcija je, slobodno se može reći, neophodna s obzirom na to da je postojeća kolovozna konstrukcija raznolika i dotrajala. Cilj nam je da saobraćajnicu proširimo. Da umesto dve imamo četiri kolovozne trake, biciklističe staze i trotoare sa obe strane puta. Bitno nam je da preusmerimo tranzitni saobraćaj iz centra grada, i da saobraćaj prema opštinama Bojnik, Lebane i Medveđa preusmerimo preko Bulevara“ – rekao je danas na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je u pratnji direktora JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića i rukovodica Odeljenja Niš JP Puteva Srbije Mirka Stefanovića obišao radove.

Zahvaljujući se Putevima Srbije na dobroj saradnji i brojnim investicijama u Leskovac gradonačelnik je podsetio da Leskovac u izgradnju severne obilaznice kojoj pripada i Bulevar konstantno ulaže sredstva:

„Grad Leskovac nije bio pasivan kada su Bulevar Nikole Pašića i severna obilaznica u pitanju. U saradnji sa Republikom, u eksproprijaciju i rušenje postojećih objekata na trasi Bulevara, izgradnju nadvožnjaka preko pruge, mosta preko Veternice, kružne raskrsnice, saobraćajnice od kružne raskrsnice do Četvrte ulice i saobraćajnice od Četvrte do Devete ulice uloženo je 368,5 miliona dinara, od toga iz gradske kase je izdvojeno 185 miliona“ – kazao je gradonačelnik i dodao da će nakon rekonstrukcije ulaz u Leskovac dobiti moderan i savremen izgled, da će se stanovnicima Bulevara verovatno povećati tržišna vrednost nekretnina i građane zamolio za strpljenje tokom izvođenja radova imajući u vidu da će se na trasi menjati i režim saobraćaja.

Novica Nikolić se danas takođe obratio prisutnim medijskim ekipama i rekao:

„Pored pomenute četiri trake, biciklističkih staza i trotoara gradi se i raskrsnica sa kružnim tokom na ukrštanju Bulevara Nikole Pašića i ulice Dimitrija Tucovića. Svi radovi se izvode po projektu koji su finansirali grad i tadašnja direkcija za Urbanizam i izgradnju. Kada svi radovi budu završeni očekuje nas sadnja visokih lišćara. Prema početku pripremnih radova očekujem da se završe u predviđenom roku od 150 dana.“

 

Danas je povodom početka radova na rekonstrukciji Bulevara govorio i Mirko Cvetković, predstavnik JP Putevi Srbije:

„Putevi Srbije će nastaviti da finansiraju i podržavaju sve projekte od značaja za Leskovac i čitav Jablanički okrug. Rekonstrukcija Bulevara je složen projekat u kojem se oko 90 miliona usmerava na infrastrukturne instalacije poput kanalizacije, elektro mreže, osvetljenja. Verujem da ćemo na zadovoljstvo svih građana rekonstrukciju završiti u predviđenom roku.“

Gradonačelnik Cvetanoić i direktor Nikolić su danas medijskim ekipama pokazali izgled projekta rekonstrukcije Bulevara.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.