Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Počela rekonstrukcija ulice Đuke Dinić u Leskovcu

Počeli su radovi na izgradnji ulice Đuke Dinić koja se nalazi na putu ka Bogojevcu. Za ovu investiciju grad Leskovac je opredelio 1,2 miliona dinara, a odabrani izvođač radova je „Perica Jović preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca.

„Radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova i na osnovu Projekta za izvođenje radova i na osnovu saobraćajnog projekta privremene saobraćajne signalizacije. Projektnu dokumentaciju je izradilo JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“. Dužina ulice je 74 metara. Planirani su radovi na mašinskom i ručnom iskopuzemlje, izrada tamponskog sloja od šljunka debljine 30 cm na kolovozu i 20 cm na trotoaru, izrada tamponskog sloja od tucanika debljine 15 na kolovozu i 10 cm na trotoaru, ugradnja betonskih ivičnjaka, izrada kolovoza sa ugradnjom jednog sloja asfalta BNHS16 debljine 6 cm. Odvodnjavanje je rešeno preko gajger slivnika“, kazao je Novica Nikolić, direktor JKP „Urbanizam i izgradnja“.

U ime stanovnika ovog dela grada prisutnima se obratila se Vanja Hubač istakavši da je ova investicija od velikog značaja za ljude koji žive u ovom naselju.

„Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću na svemu što se radi na teritoriji našeg grada“.

„Ovim će biti rešen problem koji nas je mučio preko 50 godina i zato želim da se u ime svih građana ove ulice zahvalim na ovom projektu, da i mi kročimo na asfalt posle toliko godina“, kazala je Nevena Jelenković, stanovnik ulice Đuka Dinić.

Podsetimo 2019. i 2020. godine je urađena rehabilitacija kolovoza u ulici Ivana Milutinovića, vrednosti 17.151.074,88 dinara kao i rekonstrukcija vodovodne mreže u celoj dužini od 420 metara, vrednosti 7,8 miliona dinara. Ujedno je u toku rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića koja predstavlja jednu od najvažnijih investicija u Leskovcu koja vredi 320 miliona dinara.

infocentarjug.rs