Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Počela rekonstrukcija zgrade opštine Medveđa

Projekat rekonstrukcije zgrade opštine Medveđa počeo je da se realizuje. Zbog radova na objektu opštinske zgrade sve opštinske i državne službe koje koriste kancelarije u zgradi opštine izmeštene su na nekoliko lokacija u Medveđi.

Vrednost ovog projekta koji se finansira iz sredstava Koordinacionog tela i opštine Medveđa je 52.795.088,76 od čega Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu učestvuje sa 44 miliona dinara a opština Medveđa sa 9 miliona dinara.

Radove izvodi firma “Investgradnja doo” Leskovac u zajedničkoj ponudi sa firmama “Crna trava” AD Leskovac i “Standard” AD Leskovac. U odluci o dodeli ugovora u otvorenom postupku koji je potpisala načelnica Opštinske uprave opštine Medveđa Svetlana Todorović, stoji da je rok za završetak radova 150 dana, ali se nadležni nadaju da će rekonstrukcija biti završena u naredna tri meseca. 

Dok rekonstrukcija ne bude završena službe koje su bile smeštene u ovom objektu raspoređene na ovim lokacijama.

Zgrada opštine Medveđa izgrađena je posle drugog svetskog rata i stara je 70-ak godina.

„Zgrada je bila u jako lošem stanju, prokišnjavala je, električna instalacija je bila dotrajala, stolarija takođe tako da je rekonstrukcija bila neophodna“ izjavio je za Info centar juga predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. 

Zgrada opštine Medveđa pre rekonstrukcije izgleda ovako.