Jug Srbije Lebane Vesti

Počela smotra amaterskih pozorišta u Lebanu

Izvođenjem predstave „Mečka“ vranjske glumačke trupe Optimisti, juče je u Lebanu počela tradicionalna međuokružna smotra amaterskih pozorišta.  Reditelj ove interesantne predstave u tri čina je glumac Dragan Živković Durge, koji je uradio i adaptaciju komada, napisanog još 1925. godine, perom vranjskog glumca Andre Popovića Daskala.

Predstava Mecka Predstava 01 Predstava 02

Od 20 sati je pred lebanskom publikom nastupio je ansambl teatra Hristo Botev iz Dimitrovgrada sa predstavom „Večera budala“. Predstava je rađena po tekstu Fransisa Vebera u režiji Delče Gigova. Predstavom „Večera budala“ pozorište „Hristo Botev“ osvojilo je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu amaterskih pozorišta u Topolovgradu 2015. godine, a glumac Slavča Dimitrov za ulogu Fransoa Baladura dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Vecera budala 3 Vecera budala1 Vecera budala 2

Danas od 17 sati na sceni Doma kulture u Lebanu na programu je predstava „Vođa“ UG „Cug“ pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja. Predstava je rađena po tekstu Radoja Domanovića, aadaptaciju i ređiju je uradio Bojan Jovanović. Predstava „Vođa“ sastoji se iz tri adaptirane i dramatizovane Domanovićeve pripovetke – „Danga“, „Vođa“ i „Kraljević Marko po drugi put među Srbima“, a za uvod su iskorišćeni tekst  „Sihemljani“ (Biblija, Glava 9, Sudije) i pesma „Jututunska juhahaha“, J. Jovanovića Zmaja.

Predstava Vodja Vranje Predstava Vodja Vranje 1 Predstava Vodja Vranje 2

Od 20 sati lebanskoj publici predstaviće se Amatersko pozorište „Barja“ iz Surdulice koje obnovilo je rad nakon tri i po godine pauze. večeras će na sceni Doma kulture „Radan“ odigrati komediju Branislava Nušića „Narodni poslanik“.

Predstava Narodni poslanik Predstava Narodni poslanik 2 Predstava Narodni poslanik 1