Medveđa Sijarinska banja Vesti

Počele 19. Gejzerske noći

U banjskom biseru gornje Jablanice večeras su 19. put počele Gejzerske noći.

Sijarisnka banja – Nastupom folk zvezde i glumice Snežane Savić večeras su u Sijarinskoj banji počele Gejzerske noći. Ovu tradicionalnu kulturno zabavnu manifestaciju organizuje Turistička organizacija iz Mevdveđe uz podrkšku Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzer i lokalne samouprave. Ove godine finansijski je manifestaciju podržalo i ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija.

Gejzerske noci 2016 001

Pozdravnu reč uputio je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić koji je najpre pozdravio sve prisutne goste među kojima su bili i predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović,  predsenik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić, predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović i načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stevanović. Arsić je naglasio da je ova manifestacija sa dugom tradicijom u ovom kraju i da je veoma značajna za razvoj turizma, jer tokom trajanja Gejzerskih noći Sijarinsku banju poseti veliki broj turista.„Cilj manifestacije je upravo promocija ove lepote koju je bog podario našoj Sijarinskoj Banji. Mi kao lokalna samouprava, trudimo se da učinimo sve kako bi njena lepota još više zasijala i kako bi još više turista doveli, ne samo sa juga, već iz cele Srbije“, rekao je Arsić otvarajući manifesataciju.

Gejzerske noci 1 010 Gejzerske noci 1 004 Gejzerske noci 1 003 Gejzerske noci 1 002 Gejzerske noci 1 005 Gejzerske noci 1 006

Večerašnja specijalna gošća na otvaranju Gejzerskih noći bila je Snežana Savić. Ona je svojim hitovima otvorila ovu manifestaciju i uveselila veliki broj gostiju, koji su uprkos hladnom vemenu došli da čuju i vide ovu umetnicu. U izjavi za naš posrtal Snežana Savić je isakla da nije prvi put na Gejzerskim noćima.
„Ovde sam dolazila još dok je moj prijatelj Stevica Spasić bio živ. Mi smo bili prijatelji i saradnici i onda sam počela da dolazim. Ponznat mi je i ambijent i same banje i kao i publika. Odavde uvek nosim samo lepe utiske, priroda je fenomenalna, publika je raznolika i sve u svemu ovde se uvek lepo provedem, pogotovu sto sam i ja sa juga“, naglasila je Senžana Savić.

Gejzerske noci 1 009 Gejzerske noci 1 013 Gejzerske noci 1 001

Do 2. avgusta posetioci ove banje uživaće i u nastupu atraktivne Snežane Babić Sneki i prisustvovati izborima za Mis Gejzera, Prvi glas Gejzera, kao i venčanju pod Gejzerom. Organizatori su se i ove godine potrudili da kulturno-zabavni program bude na zavidnom nivou, sa večerima trubača, izvornih i narodnih pesama, poezije i gusala, a nastupiće i karnevalske povorke.

Gejzerske noci 1 015 Gejzerske noci 1 014 Gejzerske noci 1 012 Gejzerske noci 1 011 Gejzerske noci 1 008 Gejzerske noci 1 007