Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Počele "Gejzerske noći" u Sijarinskoj banji

U Sijarinskoj banji sinoć su svečano otvorene 20. po redu „Gejzerske noći“ u prisustvo mnogobrojnih zvanica. Ovu manifestaciju otvorio je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Sada već davne 1998. godine prvi put su organizovane Gejzerske noći u čast velikog Svetoiliskog sabora, koji se vsake godine u Sijarinskoj banji održava 02. avgusta. Danas, takođe na jedan veliki praznik sveti arhangel Gavrilo u narodu poznatiji kao Gorešnjak, obeležavamo dve decenije ove manifestacije koje su danas postale brend a i prilika da se za Sijarinsku banju čuje ne samo u Srbiji nego i širom sveta“  – kazao je Arsić, pozdravljajući sve prisutne goste a posebno se zahvalio predstavniku Ruske humanitarne misije Jevgeniju Primakov koji je prvi put prisustvovao ovakvoj manifestaciji na jugu Srbije.

Nakon svečanog otvaranja u četrdesetominutnom nastupu predstavila se leskovačka grupa „Step by step“ a onda je nastupila poznata folk pevačica Snežana Babić Sneki uz pratnju leskovačkog benda „X“.

„Ovde je publika zaista divna i mislim da je ovo značajna manifestacija zato što je Sijarinska banja sa Gejzerom ipak nešto posebno, i ako je udaljena od Beograda više od 300 kilometara isplati se jer ovde možete pronaći mir, čist vazduh i lekovitu vodu“ – kazala je Babićeva koja je zabavljala goste do ponoći a onda joj se za mikrofonom pridružio direktor Ruskog Ekspresa, Goran Šimpraga.

Snežana Babić Sneki je danas obišla i novu turističku destinaciju „Ćorov vodopad“ u selu Petrilje, koje je udaljeno 7 kilometara od Sijarinske Banje a za koju je imala samo reči hvale.

Drugo veče „Gejzerskih noći“ rezervisano je za folk pevačicu Biljanu Jeftić a već u petak 28. jula goste će zabavljati Era Ojdanić.

Sponzori manifestacije: KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE, MESARA BRAĆA ĐOKIĆ LESKOVAC, SPIN LESKOVAC, MESARA ALEKSIĆ MEDVEĐA, RESTORAN STENKA BEOGRAD, RESTORAN KAMELOT MEDVEĐA, JUŽNA PRUGA RAZGOJNSKI ČIFLUK, i AMD IVANOVIĆ MEDVEĐA.

Medijski sponzori: RADIO BEOGRAD 202, RADIO BEOGRAD 1, RADIO MEDVEĐA, INFOCENTAR JUG, JUGMEDIA, TV K23, PRVA TELEVIZIJA, STV INFO i TV K1.

FOTO GALERIJA:

 

(ICJ)