Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Počele „Igre na vodi“ u kompleksu Akva parka „Atina“ u Leskovcu

Danas su počele „Igre na vodi“ u kompleksu Akva parka „Atina“, koji je otvoren prošle godine ulaganjem od preko 2 miliona evra.

Ovo je još jedna u nizu letnjih aktivnosti u gradu na Veternici. Ovog meseca su počela sa radom još tri kupališta: u Kopašnici, u Grdelici i u Vučju, jer je cilj da Leskovčani ali i oni koji se odluče da posete naš grad u ovim letnjim mesecima imaju što više mesta za opuštanje i druženje. Prvom od tri dana, koliko će ovaj sportski događaj trajati, prisustvovao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima. Broj posetilaca je očekovano veliki, a spektakl tek predstoji u sredu, kada će biti održano finale i proglašenje pobednika.

„Ove igre su potvrda da se lepe stvari ponavljaju i polako postaju tradicionalne jer podsetiću vas da smo slične igre organizovali pre dve godine, prvi put u Leskovcu, tada na bazenu u Grdelici.

Ovogodišnje igre na vodi okupile su oko 50 učesnika podeljenih u ekipe koje broje 7 članova (4 momaka i 3 devojke) i koji će se tri dana takmičiti ovde i pokazati svoju spretnost na vodi i u vodi. Osmišljeno je ukupno 10 igara, a za najbolju ekipu predviđena je nagrada od 50.000 dinara, dok će drugoplasirani biti nagrađeni sa 25.000 dinara,“ – poručio je član Gradskog veća Stefan Kitanović koji je otvorio Igre na vodi.