Vesti

POČELE TENZIJE PRED UTAKMICU

Kako prenose mnogi mediji ekstremističke navijačke grupe u Albaniji zatražile su oslobađanje Ismailja Morine, koji je na utakmici Srbija – Albanija prošle jeseni na stadionu u Beogradu pustio dron sa zastavom tzv. velike Albanije ili će, u suprotnom, kako tvrde, izazvati nerede u Tirani.
Zahtev i pretnja upućeni su elektronskom poštom albanskim medijima.
Portal Njuz24 objavio je da je albansko Ministarstvo upoznato sa ovim pretnjama i da se „slučaj istražuje“. Inače, ekstremističke grupe u tim mejlovima Srbe nazivaju pogrdnim nazivom „Škije“, a u jednom od njih su potpisani kao „pripadnici gerile iz Tirane“.
„Stavljamo do znanja državnoj policiji, Samiru Tahiriju, Ediju Rami, Armandu Duki da ćemo srpskoj reprezentaciji, našem doživotnom neprijatelju, prirediti veličanstven doček, kakav i zaslužuju naši neprijatelji. Koliko god da mislite da ste preduzeli dovoljne mere za današnji doček Škija, danas će svet videti da smo mi Albanci i da niko ne može da nas gazi“, navedeno je u mejlu, uz parolu „Samo etnička Albanija, Samo velika Albanija. Smrt ili sloboda, crvene brigade“.

 

Izvor:SrbijaDanas