Jug Srbije Vesti

Počeli radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Ljupče Španac“ u Beloj Palanci uz podršku EU i Švajcarske

U Beloj Palanci su počeli radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Ljupče Španac“ za koji su Evropska Unija i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelili 62.393 evra, a opština Bela Palanka 19.331 evra. Radovi obuhvataju zamenu kompletnog pokrivača na objektu škole kao i uređenje podrumskih prostorija.

Realizacijom ovog projekta đaci i zaposleni u pomenutoj školskoj ustanovi imaće značajno bolje uslove za učenje i rad, a pošto su EU i Vlada Švajcarske preko Evropskog PROGRESa finansirali i izradu glavnog projekta za rekonstrukciju škole ispunjeni su svi preduslovi za kompletno renoviranje objekta i unapređenje energetske efikasnosti koja se planira tokom 2017. godinu.

„Rekonstrukcijom škola na terititoriji naše opštine omogućićemo našoj deci najbolje uslove za školovanje”, rekao je Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka povodom početka radova i istakao da je kroz izuzetnu saradnju sa programom Evropski PROGRES do sada realizovano pet infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine, među kojima sui izrada glavnih projekata za proširenje i dogradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju javnog osvetljenja, kao i izrada detaljnog plana regulacije za Industrijsku zonu „Murica 2“ u Beloj Palanci.

(ICJ)