Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Zgrada Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje posle 31 godinu dobiće novi izgled. Radovi na sanaciji, adaptaciji i rekonstukciji zgrade započeti su 2. decembra 2020. godine, a završetak radova se očekuje 2. septembra 2021. godine. Radovi obuhvataju renoviranje dela poslovnog objekta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje – filijala Leskovac, i kompletnu krovnu konstrukciju koja pokriva i prostorije Doma penzionera.

Investicija vredna 188,8 miliona dinara podariće Leskovcu savremeni izgled zgrade koja će ulepšati jednu od najprometnijih ulica u gradu u kojoj se nalazi i Narodni muzej koji sa ponosom nosi trostruku nagradu Mihailo Valtrović za najbolji muzej u Srbiji i Sretenjski orden trećeg reda. U muzeju se privode kraju radovi na realizaciji projekta Heterotopija, koji je rezultat prekogranične saradnje Srbija-Bugarska i izvodi se u partnerstvu sa opštinom Botevgrad. U okviru projekta planiran je LAPIDARIJUM – izložbeni prostor na otvorenom, kao i rekonstrukcija hola koja podrazumeva i izgradnju rampe za osobe sa invaliditetom, kojim se omogućava nesmetan pristup ulazu u objekat.

Da podsetimo, u prethodnom periodu završena je rekonstrukcija Ustanove za odrasle i starije, Centara za socijalni rad, Osnovnog suda, Privrednog suda, zgrade Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ filijale u Leskovcu, objekat „Srbijašume“, Nacionalne službe za zapošljavanje, Zavoda za javno zdravlje Leskovac, a završena je i prva faza na rekonstrukciji glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac. Zahvaljujući ovim investicijama grad Leskovac dobio je novi izgled, a građani su dobili savremeno opremljene ustanove koje lakše i brže odgovaraju na njihove zahteve i potrebe.

infocentarjug.rs