Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti Vlasotince

Počeli radovi na saobraćajnici ka Vlasotincu

Radovi na pojačanom održavanju državnog puta IB reda na deonici Leskovac jug – Leskovac (Bratmilovce) započeti su 17. septembra. Investitor radova je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ koji će radove na ovoj saobraćajnici izvoditi narednih 11 meseci.

„Istakao bih da sam veoma zadovoljan činjenicom da su ovi radovi počeli, imajući u vidu da su mnogi sumnjali da će se to desiti, i naravno zbog svih naših sugrađana koji žive duž saobraćajnice, ali i svih onih koji je svakodnevno koriste. Radovi će biti izvedeni na dužini od čak 6,5 kilometara i njihova vrednost iznosi 283,3 miliona dinara“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da je sanacija ove saobraćajnice veoma važna, kako za Leskovac i Vlasotince, tako i za čitavu južnu Srbiju s obzirom na to da je ova deonica veza do Koridora, što znači nova radna mesta i potencijal za bolji život sugrađana.

Tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ LJiljana Mihajlović kazala je da će ovim radovima biti izvedena kompletna zamena kolovozne konstrukcije, gde će biti ugrađenja sva sloja asfalta i dodala da je ovo jedan od važnih putnih pravaca i da je značajno što je Grad Leskovac izdejstvovao njegovu sanaciju.

 

(Kraj)