Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Počelo 21. Bojničko leto

U sportskoj hali u Bojniku sinoć je počela 21. tradicionalna manifestacija Bojničko leto. Sinoćnji program je sa trga prebačen u sportsku halu u ovom mestu zbog kiše, ali ni loše vreme nije sprečilo nekoliko stotina građana pustorečkog kraja da dođu i uživaju u programu.

Atmosferu su najpre zagrejali majstori trube članovi orkestra Nebojše Sejdića iz Bojnika. Potom je sa nekoliko koreografija sa igrama iz Srbije nastupilo Kulturno umetničko društvo Belac iz Pridvorice.  Publika je ove nastupe propratila velikim i dugim aplauzima. 

 

Sa dve koreografije predstavila se i folklorna grupa iz Donjeg Brijanja. Ono su odigrali igre sa Stare planine i igre iz Vranja. 

 

  

Zvezda večeri bio je Nenad Manojlović, koji je publici poznat po učešću u muzičkom takmičenju Zvezde granda. Manojlović koje je prvi put u Bojniku, priredio je odličan muzički repertoar a u prilog tome govori i činjenica da je publika već posle nekoliko pesama pevala i djuskala sa njim.

Nenad Manojlović u izjavi za portal Info centar juga podelio je svoje utiske iz Bojnika.

Na drugoj večeri Bojničkog leta na programu je od 18.30 dečiji maskembal, potom je predviđeno predstavljanje karate kluba Pusta reka, pa nastup plsen grupe Step by step i od 21.30 minuta koncert Amadeus benda. Progrma će se večeras održati u centru Bojnika.