Bojnik Vesti

Počelo Bojničko leto 2016.

Bojničko leto počelo je večeras na centralnom trgu u tom mestu dečjim masenbalom i predstavom za najmlađe.

Bojnik – Tradicionalna, 19. po redu kulturna manifestacija „Bojničko leto“ počela je večeras i trajaće do 3. avgusta. Organizator je Turistička organizacija opštine Bojnik. Program Bojničkog leta osmišljen je da prikaže i promoviše tradicionalna obeležja u narodnoj muzici, folkloru i pripremi etno trpeze karakteristične za ovaj kraj, najavljuju iz turističke organizacije iz ovog mesta.
Bojnicko leto 002 Bojnicko leto 003 Bojnicko leto 012
Prvog dana kulturnog leta u Bojniku organizovan je dečji maskembal, zatim je nastupio dečji trubački orkestar, a izvedena je i dečja predstava „Dečje zavrzlame“ u kojoj su učestvovali i klinci iz publike.

Bojnicko leto 004 Bojnicko leto 005 Bojnicko leto 006

Kako je izjavio za Info centar Juga direktro TO Bojnik Danilo Krivokapić za sutra je predviđeno svečano otvaranje sa mažoretkinjama i vatrometom.
„Ove godine smo se potrudili da građanima naše opštine obezbedimo kvalitean i dobar program. Svake večeri imaćemo trubače koji su najpoznatiji brend opštine Bojnik, potom Zvezde Granda Mirzu Selimovića, Ljubu Perućicu i Biljanu Sečivanović. Za poslednje veče smo obezbedili dva lokalna benda jer želimo da promovišemo mlade nade iz našeg kraja“ navodi Krivokapić.  

Bojnicko leto 011 Bojnicko leto 009 Bojnicko leto 008

Posebno zanimljivo biće takmičenje u pripremi i prezentovanju najbolje trpeze koje se organizuje pod nazivom „Zaboravljeni specijaliteti južnjačke kuhinje“ i biće održano 31. jula od 19 do 20:30 časova. Trpeza uključuje predjelo, tradicionalno jelo i jedan dezert. Nagradu će dobiti onaj ko najbolje osmisli kompletan južnjački obrok. Pravo na učešće imaju turističke organizacije, uduženja žena, ugostiteljski objekti, gastronomska udruženja kao i fizička lica. Svi učesnici biće nagrađeni prigodnim nagradama. Zainteresovani se mogu prijaviti u TO Bojnik, najkasnije do 27. jula, a za dodatne informacije možete se obratiti na mejl: turizam@bojnik.org.rs , ili na broj telefona 016/ 821-214 lokal 116.