Bojnik Jug Srbije Vesti

Počelo "Bojničko leto 2017"

Bojnik – Tradicionalna, 20. po redu kulturna manifestacija „Bojničko leto 2017 “ počela je u selu Pridvorica, pred nekoliko stotina posetilaca. Ovu manifestaciju organizuje Turistička organizacija iz Bojnika a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. „Bojničko leto“ počelo je uz zvuke najpoznatijeg trubačkog orkestra Nebojše Sejdića iz Bojnika, zatim su nastupili frulaši iz Medveđe. Specijalni gost ove manifestacije bila je Ivana Pavković koja je atmosveru dovela do usijanja.

Ova tradicionalan manifestacija nastavljena je juče u centru Bojnika gde je najpre održan dečiji maskenbal a voditelj programa, na veliko zadovoljstvo kako dece tako i njihovih roditelja, bio je Minja Subota.

Nakon dečijeg maskenbala predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović svečano je otvorio „Bojničko leto“ nakon čega je usledio spektakularni vatromet a za dobro raspoloženje svih prisutnih pobrinuo se folk pevač Milan Mitrović. Voditelj i ovogodišnje manifestacije je Saša Todorović. 

U okviru manifestacije „Bojničko Leto 2017″, u petak 28. jula, će biti organizovano takmičenje, u centru Bojnika od 19:00 do 20:30 časova, u najbolje prezentovanoj hrani, karakterističnoj za jug Srbije, pod nazivom „Zaboravljeni specijaliteti južnjačke kuhinje“.

Program Bojničkog leta osmišljen je da prikaže i promoviše tradicionalna obeležja u narodnoj muzici, folkloru i pripremi etno trpeze karakteristične za ovaj kraj, najavljuju iz turističke organizacije iz ovog mesta.

(ICJ)