Lebane Vesti

Počelo čišćenje divlje deponije u Jablaničkoj ulici

Kao što je u jučerašnjem razgovoru za Info centar juga rekao predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, danas je počelo čišćenje divlje deponije u Jablaničkoj ulici u Lebanu.

Lebane – U krugu nekadašnje lebanske tekstilne fabrike „Jablanica“ već neko vreme nalazi se divlja deponija. U jučerašnjem intervjuu za portal Info centar juga Zoran Ilić, predsednik opštine Lebane najavio je akciju čišćenja ove divlje deponije, koja predsatvlja veliki ekološki problem jer se nalazi veoma blizu kuća u Jablaničkoj ulici. Ova akcija je rezultat dogovora izmedju novog lokalnog rukovodstva i firme Porr Werner Weber, koja je zadužena za sakupljanje smeća u gradu. U ovoj akciji su uključena i lebanska javno komunalna preduzeća. Sakupljeni otpad se odvozi na regionalnu deponiju Željkovac kod Leskovca.

Deponija u Trikotazi 07 Deponija u Trikotazi 06 Deponija u Trikotazi 05

Kako saznaje Info centar juga na ovom mestu biće postavljen video nadzor kako bi se sprečilo ponovno stvaranje deponije, a za nesavesne građane koji bacaju smeće na ovom i mestima koja za to nisu predviđena biće preduzete adekvatne mere.

Deponija u Trikotazi 03 Deponija u Trikotazi 02 Deponija u Trikotazi 01