Lebane Vesti

Počelo kulturno leto u Lebanu

Večeras je u Lebanu počeo program ovogodišnjeg kulturnog leta. Pred vama je 11 dana kvalitnetnog kulturno umetničkog programa za sve generacije.

Lebane – Monokomedijom „Made in Hooliwood“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića počeo je progrma na ovogodišnjem kultrunom letu u Lebanu. Od 22 sata Lebančani su mogli da uživaju u koncertu sastava „Trio akustik“.

Kulturno leto Lebane 001 Kulturno leto Lebane 004 Kulturno leto Lebane 002

Ono što je pohvalno je da su se Lebančani uželeli ovakvih događaja te su se okupili u velikom broju na gradskom trgu, gde se inače odvija program ovogodišnjeg kulturnog leta.
Sutra su na programu dva koncerta. Od 21 sat sviraće sastav „Magic stringss“, a od 22 sata sastav „Monte carlo“. 

Kulturno leto Lebane 005 Kulturno leto Lebane 003

Za 11 dana, koliko će trajati kulturno leto, Lebančani će imati priliku da vide pozorišne predstave, za decu i odrasle, koncerte, folklorne večeri, kao i večeri starogradske, evergrin i etno muzike. U sklopu kultrunog leta biće organizovan i dečji maskenbal. Svoje veče imaće i Romi, a ono što je posebno zanimljivo ove godine biće organizovano i takmičenje za prvu trubu Lebana. Organizator ove tradicionalne kulturne manifestacije je Dom kulture „Radan“ uz podršku lokalne samouprave. Program će se odvijati na platou kulturnog centra u Lebanu.