Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Počelo prijavljivanje za 42. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Lebane će 42. put biti domaćin ekipama u malom fudbalu koje će se nadmetati na Vidovdanskom turniru u malom fudbalu. Turnir počinje 28. juna  u 19.30 sati izvlačenjem parova za sve kategorije osim za kategorijku veterana. Nakon toga od 20 sati odigraće se revijalna utakmica između prošlogodišnjeg pobednika ekipe Sportska kladionica „Max Bet“ iz Bošnjaca i reprezentacije grada.
Prijavljivanje ekipa je u toku, u kancelariji Opštinskog Fudbalskog saveza Lebane u novom tržnom centru pored kafića „Džek“ u vremenu od 10 – 15 sati a najkasnije do 27. juna ove godine. Bliže informacije mogu se dobiti i na kontakt telefon 062/28-90-28.
Ekipe su podeljene u pet kategorija:
– Petlići ( rođeni 2007. godine i mlađi ),
– Mlađi pioniri ( rođeni 2005 , 2006. godine i mlađi ),
– Stariji pioniri ( rođeni 2003, 2004. godine i mlađi),
– Seniori i
– Veterani ( rođeni 1978. godine i stariji ). 
Pobedničkoj ekipi u seniorskoj kategoriji za osvojeno I mesto pripašće 120.000 dinara, pehar i diploma. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa ekipa takođe dobijaju novčane nagrade, pehar i dplomu. Veterani za osvojeno prvo mesto dobijaju novčanu nagradu, pehar i diplomu, a za drugo mesto pehar i diplomu, dok će petlići i pioniri za prvo i drugo mesto dobiti pehar, medalje i diplomu.
Član takmičarske komisije Vidovdanskog turnira Miroslav Marjanović kaže za Info centar juga da i ove godine očekuju da će publika, koja inače u velikom broju posečuje ovaj turnir, uživati u odličnim i kvalitetnim igrama.
„Za naš turnir uvekl vlada veliko interesovanje. Svake godine pored ekipa iz Lebana učestvuju i ekipe iz čitave južne Srbije. Očekujemo da će u svim kategorijama ove godine biti oko 70-ak ekipa, a takođe se nadamo da će i ove godine za neku od ekipa u seniorskoj kategoriji zaigrati neko od futsal reprezentativaca Srbije“ istiće Marjanović.
Organizator ovogodišnjeg Vidovdanskog turnira je Sportsko rekreativni centar Lebane u saradnji sa Opštinskim Fudbalskim savezom, Sportskim savezom i FK „Radan“ Lebane. Generalni pokrovitelj Vidovdanskog turnira je opština Lebane.