Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Početak realizacije projekta „Nove nade za Medveđu“

U organizaciji Kulturnog centra opštine Medveđa održane su interaktivne scenske radionice, po projektu „Nove nade za Medveđu“ u osnovnim školama „Partizanski dom“ u Bučumetu za učenike iz Bučumeta i Rujkovca i „Radovan Kovačević“ u Lecu za učenike iz Gazdara, Leca i okoline.

U svakoj od škola radionicama je prisustvovalo po 30-ak učenika od prvog do osmog razereda. Uvodnu reč u školi u Bučumetu dao je direktor Slaviša Simić. U ime Kulturnog centra, učenicima i nastavnom osoblju , za učešće u projektu se zahvalio direktor Nebojša Jakšić. Pored saradnika iz Kulturnog centra, radionici je prisustvovao i opštinski prosvetni inspektor Bojan Stanković. Glumac Gile Branković je izveo jednočasovni program u kome su deca iz ove sredine imala priliku da po prvi put učestvuju u takvoj radionici.

 

U Lecu goste iz Kulturnog centra opštine Medveđa pozdravio je direktor škole Marko Kostić. Uz dosta smeha, radionica je protekla u najboljem redu i na zadovoljstvo učenika ove škole.

Cilj organizovanja radionica je bio upoznavanje učenika sa osnovnim pojmovima u pozorištu, javni nastup i osnovni elementi glume.

 

Za danas su zakazane su scenske radionice u školama u Tularu, Tupalu i Sijarinskoj Banji.

„Nove nade za Medveđu“ je projekat podržan od strane Ministartva kulture i informisanja, kojim su predviđene likovne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Medveđa. Projekat predviđa saradnju dece iz različitih etničkih zajednica i različitih sredina (selo, grad) na radionicama koje će biti organizovane u svim centralnim školama pojedinačno dok bi finalna radionica bila organizovane za svu decu iz svih škola u Kulturnom centru opštine Medveđa . U svakoj školi biće organizovane interaktivne predstave i scenski prikazi -predstave .

Predviđeno je da se likovne radionice po školama organizuju u periodu od 20-28.09.2018 godine. Materijal za likovne radionice obezbeđuje Kulturni centar a radionice će organizovati nastavnici likovne kulture.