Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Početak školske godine – uz poklone za đake prvake

Školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola počela je danas, a najmlađim školarcima su prvi dani u školskim klupama započeli na najlepši mogući način. 

Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu obezbedilo je iz svog budžeta za sve prvake na teritoriji opštine Medveđa, školske rančeve sa neophodnim priborom za početak školske godine.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i Jelena Čolić, zamenica direktora Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, su najpre posetili osnovnu školu u Sijarinskoj Banji gde su podelili školske torbe i pribor za školu.

 

 

„Veliko je zadovoljstvo biti u ovoj školi, makar i u poseti. Ovde se odmah oseti zajedništvo i lepo slaganje. Banjska škola je pravi primer kako mogu svi zajedno da rade i stvaraju uprkos kulturološkim razlikama. Školu zajedno pohađaju Srbi, Albanci i Romi, pa slobodno mogu reći da je to naša Medveđa u malom. Svim đacima želim uspeh u daljem školovanju a prvacima puno uspeha“ kazao je Nebojša Arsič, predsednik opštine Medveđa.

U centralnoj osnovnoj školi „Gornja Jablanica“, pored prigodnog programa koji su pripremili stariji razredi, prvacima je srećan polazak u školu poželela Jelena Čolić i dr Nebojša Arsić, poželevši im da im dani u školskim klupama teku što lepše, uz želje da budu dobri đaci i još bolji ljudi.

U prvi razred osnovne škole na teritoriji opštine Medveđa upisano je 69 prvaka, od toga na terenu 20, a u centralnoj školi 49 đaka.