Društvo Vesti

Početkom sedmice stabilizacija vremena

Obilne padavine juče su ponovo pogodile veći deo zemlje, pojedina beogradska naselja su poplavljena, kao i severni deo Srbije, a ni danas nas ne očekuje bolje vreme.  Prema izveštajima RHMZ-a, danas je cela teritorija Srbije pod žutim meteo alarmom, što znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Umereno do potpuno oblačno, u većem delu Srbije suvo, samo u Pomoravlju i na zapadu Srbije ponegde kiša, a na jugozapadu i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, navedeno je na sajtu RHMZ-a, a prenosi Kurir. 

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana do 7. jula: Veći deo perioda pretežno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava pljuskova sa grmljavinom. Temperatura u postepenom porastu, u nedelju i ponedeljak ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine koji iznosi od 25 do 28 C. 

Podsetimo, najdramatični prizori uzrokovani velikom količinom padavina koje su u kratkom vremeskom roku pogodile zemlju zabeleženi su u petak u više beogradskih opština i vojvođanskih mesta. Jaka kiša padala je kako u centru prestonice, tako i u obodnim krajevima grada poput Barajeva, Grocke, Rakovice. U Vojvodini je nevreme pogodilo Novi Sad, Suboticu, a kiša je padala i na severu Šumadije.