Jug Srbije Leskovac Vesti

Počinje rekonstrukcija škole "Trajko Stamenković" u Leskovcu

Grad Leskovac je u saradnji sa Agencijom za lokalni ekonomski razvoj konkurisao kod Evropskog PROGRES-a za obezbeđenje finasijskih sredstava za energetsku sanaciju Osnovne škole Trajko Stamenković. Projekat je odobren, a nakon sto je završen postupak javne nabavke danas je u Osnovnoj školi „Trajko Stamenković“ u Leskovcu sa firmom AD „Standard“ iz Leskovca potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj sanaciji objekta te obrazovne ustanove.

„Reč je o dva ugovora, od kojih jedan podrazumeva izvođenje radova na poboljšanju energetske efikasnosti zamenom stolarije i izvođenje elektroradova, a drugim je predviđena izrada fasade. Planiran zavrsetak projekat je jun ove godine, tako da će đaci OŠ „Trajko Stamenković“ sledeće školske godine imati znatno bolje uslove za boravak u svojim učionicama“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom potpisivanja ugovora u ovoj školi.

Projekat je vredan 110 hiljada evra, a finansijski ga podržavaju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Srbije preko programa Evropski PROGRES u iznosu od 95 hiljada evra, dok grad Leskovac učestvuje sa 15 hiljada evra.