Medveđa Vesti

Počinje vakcinacija goveda u Medveđi

U domaćinstvu Milorada Papovića u selu Marovac danas je uništeno 10 goveda, potvrdio je za Info centar juga predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. Danas kreće i vakcinacija goveda u ovoj opštini.

Medveđa – U selu Marovac u opštini Medveđa registrovano je oboljenje nodularni dermatitis kod jednog grla u domaćinstvu Milorada Papovića. Zbog opasnosti od širenja zaraze kod ostalih goveda, veterinari veterinarske stanice iz Lebana danas su humanim putem uništili svih 10 grla goveda u ovom domaćinstvu, potvrdio je za naš portal predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. Stoka će na propisan način po uputstvu veterinarske inspekcije biti ukopana. Arsić je naglasio da će ovom domaćinu država nadokanditi štetu.
Zaraženo govedo nodularnim dermatitisom
On je takođe naglasio da je porodici Draganić iz Ravne banje kojima je uništeno 12 grla goveda juče isplaćen novac za nadoknadu štete.
Veterinarska stanica u Lebanu dobila je 4000 doza vakcine protiv ove zarazne bolesti i u narednih desetak dana biće vakcinisana sva goveda na teritoriji opštine Medveđa. Arsić je uputio apel da se goveda ne izvode na ispašu kako bi se sprečilo dalje širenje ove bolesti. Mole se svi držaoci goveda da narednih dana budu kod svojih kuća jer će veterinari obići sva sela kako bi vakcinisali goveda.